Leve de modiga

Om man vill bli en nytänkande, värdeskapande organisation finns det bara en väg. Den är inte enkel, och den har många risker – men också en stor belöning för den som lyckas.

Det handlar om individer. Individer som vågar tänka annorlunda. Som vågar ifrågasätta. Som är envisa. Som inte är rädda för att överraska. Individer med Mod.

När vi ser alla de olika uppdrag byrån haft genom åren och funderar på vilka som verkligen gjort skillnad så har de en gemensam faktor: Någon har visat mod.

Då man som extern konsult möter företagsledningar är de ofta i första skedet positivt inställda till, och öppna för, förändring och utveckling. ”Våga tänka nytt och utmana oss!”, är något som ofta sägs från uppdragsgivarens sida. Men allt eftersom processen fortlöper visar det sig att det kommer in en massa olika aspekter som påverkar och man tvingas ta hänsyn till.

Det kan vara att ”nej, men så gör vi inte i vår bransch” till ”vad ska våra kunder säga” eller kanske ”det där är inte vi”. Och visst, det kan finnas många goda, rationella argument för olika åsikter. Risken blir att man– i gid konsensusanda – istället för att skapa något nytt, annorlunda istället blir slätstrukna.

Väldigt många av argumenten egentligen handlar om något helt annat. När man blir utmanad – på riktigt – och ”ytspänningen” riskerar att brista, då bränner det till. Allt ställs på sin spets och man tvingas ta ställning om man vågar göra något annorlunda.

Det innebär ju också en risk. För individen, för teamet, för ledningen som, om det inte går som förväntat, får stå med skammen. Individperspektivet ”hur påverkar detta min karriär?” är ofta mer centralt än vad någon vill erkänna. Att då vara den som bryter ”ytspänningen” kräver något extra.

Och det är Mod. Leve de modiga!

Har du något exempel från yrkeslivet när du eller någon kollega visat mod? 

News
+Views

Här samlar vi de senaste nyheterna och insikterna vi på Edenvik tycker är mest intressanta. Läs om uppdrag, trender och analyser.
Gästblogg: Karin Sandelin – Varumärket och verkligheten

Gästblogg: Karin Sandelin – Varumärket och verkligheten

Var ska man börja? Corona och pandemi har påverkat oss alla enormt mycket. Och vart är vi på väg? Kommer ekonomin att återhämta sig eller kommer vi hamna i en stor depression? Hur kommer vi att må eller ha vår lifestyle? Kommer vi gilla rött eller beige?

Äntligen seminarium – Trender med Stefan Nilsson! (typ)

Äntligen seminarium – Trender med Stefan Nilsson! (typ)

I över 10 år har vi på Edenvik haft glädjen att bjuda in till Trendseminarium med Stefan Nilsson i våra kanaler. Vi får de senaste rapporterna, inspiration och ett stekhett mingel som kan värma vilken januarikväll som helst. Men i år är allt annorlunda och vi kommer tyvärr inte kunna bjuda in till något seminarium som vi brukar.Men vi vill självklart ge er möjligheten att ta del av Stefans träffsäkra spaningar! Som tur är så kommer Stora Trenddagen att genomföras digitalt i år och vi har kommit över 10 biljetter som vi vill dela med oss av.

Gästblogg: Charlotta Rydholm – Förändra genom att tänka tvärtom

Gästblogg: Charlotta Rydholm – Förändra genom att tänka tvärtom

För att lära medan kunskapsdelning pågår i ett förändringsarbete, är en god idé att låta alla moment härledas till tre former av lärande; ett samtal, en övning eller en kunskapsmodell. Tre smarta former för alla som vill tänka nya tankar; det är svårt att påstå att det inte ligger i tiden. För dig som leder en frivillig eller oväntad förändring kan allt detta ge dig oumbärlig kunskap till förändringsresan