CASE

Uppdragsgivare

STANLEY Security

Projekt

Event

The Ride

STANLEY Security har alltid uppmuntrat till fysiska aktiviteter och god hälsa bland anställda och partners.

Nu ville man bygga varumärket samtidigt som man samlade in pengar till välgörenhet.

Syfte

Man har alltid haft en stark koppling till cykling och har två aktiva cykellag där medarbetare, kunder och leverantörer är aktiva.

För att få mer uppmärksamhet för deras nystartade damlag ville vi skapa ett välgörenhetslopp som har potentialen att nå många människor och skapa en plattform för kommunikation innan, under och efter loppet.

"

Lösning

Tillsammans med STANLEY Security har vi skapat The Ride | Åre-Sthlm. Ett välgörenhetslopp under fyra dagar där vinsten går till Aktivisfonden och Barndiabetesfonden. För att attrahera cykelentusiaster och etablerade cykellag skapade vi ett eventkoncept med film, landningssida och plan för sociala medier.

imac-right

Resultat

Under de första 4 veckorna (14 månader innan det planerade loppet) hade vi fått in över 120 intresseanmälningar – loppet hade 100 platser. Loppet utökades sedan till 150 startplatserna som snabbt blev fullbokade.

Loppet fick oväntat skjutas fram på grund av att polisen och Trafikförvaltningen satte stopp för evenemanget. Man jobbar nu på en lösning och hoppas kunna genomföra det nästa år.