CASE

Uppdragsgivare

STANLEY Security

Projekt

Rekryteringskampanj

Sök inte jobb

STANLEY Security var inne i en expansiv fas och hade behov att rekrytera snabbt. Vi behövde hitta kandidater med teknisk bakgrund som inte hade STANLEY Security top-of-mind som arbetsplats. Det var en stor variation av roller vilket krävde sökande med flera typer av kompetenser och bakgrunder.

Insikt

Målgruppen för de tänkta rollerna söker inte efter ett nytt jobb – dom byter när dom måste eller när de blir tillfrågade.

Vi måste uppmärksamma att det finns alternativ och påvisa alla fördelar och möjligheter det finns med att jobba i en stor organisation.

"

Lösning

Vi tog fram kampanjkonceptet Sök inte jobb där vi uppmuntrade målgruppen, att istället för att söka jobb, ge STANLEY Security möjligheten att söka upp dom.

För att nå en stor målgrupp med en begränsad budget jobbade vi endast digitalt. Vi skapade kampanjsidan sökintejobb.se och spred kampanjen via medarbetarnas nätverk och sociala medier.

imac-right

Resultat

Kampanjen lanserades under en stor internkonferens för att få så bra intern förankring som möjligt.

Under de första 48 timmarna fick STANLEY Security in över 120 stycken kvalificerade ansökningar och efter 12 veckor var kampanjen återbetald flera gånger om.