Trender 2018

Från träd och blommor till moral och Instagram

Vi har återigen startat året med Stefan Nilssons trendseminarium. I år är det tio år sedan Stefan var här för första gången för att lära oss allt vi behöver veta för att vara trendriktiga under året. Och det vill vi ju vara!

För att riktigt hänga med i alla trender finns det såklart mängder med saker som man bör tänka på. Men något vi verkligen tar med oss in i det nya året är träd. Vi måste köpa träd till våra hem. De ska vara stora och gröna och oformliga. Och stora, sa vi det? För att göra riktiga kap tipsade Stefan om att kika in på Blocket!

Om vi vill riktigt vara trendmedvetna måste vi också lära oss förstå sjuttonåringar, de som är så kallade millenials. Deras konsumtionsmönster ser inte riktigt ut som vi är vana vid. Med större fokus på hållbarhet och hälsa och mindre på statusmarkörer och väletablerade varumärken kommer morgondagens konsumtion se annorlunda ut. Det innebär att vi måste kommunicera på nya sätt för att fortsätta attrahera dem. 

2018 är året då vi ska våga använda mer färg. Alla möjliga färger. Skarpa, dova, gult, rosa, rött. Det viktiga är att vi vågar. Vågar testa oss fram, kanske behöver inte allt i hemmet vara vitt och avskalat? Vem vet vad som händer om vi vågar testa något nytt? Och på tal om att våga. Vi måste våga säga ifrån. Att vara moraliskt medveten är supertrendigt. Och viktigt, såklart. Så ta ställning och våga säg ifrån när något inte går rätt till. Då är du både modig och trendriktig, vilket ju är en bra kombination.

Slutligen så ska allt du gör självklart fotas till din Instagram. Genom att göra ovannämnda saker Instagramvänliga så vågar vi lova att du kommer vara helt hemma 2018!