Uppdragsgivare: Urban ICT Arena

5G Ride – Framtidens kollektivtrafik

Hur ska vi transportera oss i vardagen i framtiden? Det har nog inte gått någon förbi att framtidens transportmedel är självkörande. Nu startar ett pilotprojekt, där Edenvik Strategic Communications uppdragsgivare Urban ICT Arena tillsammans med Keolis, lanserar 5G Ride – en innovativ buss som med hjälp av fjärrövervakning via kontrolltorn ska underlätta införandet av självkörande fordon. 

Edenvik har, tillsammans med Urban ICT Arena, tagit fram det visuella uttrycket för projektet inklusive designen på minibussen. Målbilden har varit ett stilrent och modernt uttryck som ger känslan av framtid och rörelse. 

Projektgrupp Edenvik:
Daniel Lindqvist, Art Director
Björn Melin, Projektledare & Kundansvarig
Lena Wikenstål, Produktionsledare 

Projektgrupp Urban ICT Arena: 
Klas Mattsson, Kommunikationsansvarig
Eleonor Sjödin Turah, Projektledare  

Projektet kommer att genomföras på Djurgården och trafikera sträckan mellan Rosendals slott och Skansens Hazeliusporten i cirka två veckor. 5G Ride är en del av flera projekt som alla fokuserar på att, med hjälp av 5G och kontrolltorn, få en så säker och smidig introduktion som möjligt till elektriska, självkörande fordon i urbana miljöer. 

Deltagare i projeketet är Urban ICT Arena, Keolis Ericsson, Telia and Intel. Den självkörande bussen är framtagen av T-Engineering.

 

Om Urban ICT Arena

Urban ICT Arena är en öppen testbädd och samverkansarena i Kista där digitaliseringens möjligheter kan utvecklas, testas och visas upp i en urban miljö.

Inom Urban ICT Arena kan akademi, näringsliv och offentlig sektor utveckla nya digitala lösningar för framtidens samhälle och näringsliv. Bland deltagarna finns förutom Stockholms stad även ABB, Ericsson, IBM, KTH, RISE ICT, Stockholms universitet och Länsstyrelsen.