ON-seminarium / 21 mars 2018

Nyckeln till lojala kunder

Anders Fundin

Till vårt senaste seminarium hade vi bjudit in professor Anders Fundin till oss för att berätta om Nyckeln till lojala kunder. Anders är professor vid Mälardalens högskola och forskar på hur man får lojala kunder. Enligt honom är det viktigt att förstå om det ni erbjuder uppfattas som en självklarhet eller en konkurrensfördel. Detta svänger fort, och en fördel kan snabbt övergå till en självklarhet. Det är därför viktigt att hela tiden ha sitt erbjudande uppdaterat.

Vad är en självklarhet i er bransch, och vad är attraktivt? Och hur ska ni göra för att fortsätta ha lojala kunder? Ladda ner Anders presentation nedan för att lära dig mer om hur mätningar av kundnöjdhet kan hjälpa oss förutse produkt- och tjänstelivscykler.

Vi på Edenvik har har lång erfarenhet kring att utveckla och förändra erbjudanden som samspelar med produkt- och tjänstelivscykler. Kontakta gärna oss om ni behöver stöd i er process. För dig som inte deltog men tycker ämnet verkar spännande bjuder vi gärna på en kaffe och berättar mer.

Seminarier hos Edenvik

Under många år har vi bjudit in personer vi ser upp till och tycker är intressanta till seminarier. Delvis för att få lära oss om nya ämnen och delvis för att få en chans att umgås med våra vänner. Vi vill alltid lära oss nya saker och förstå mer! Därför utökar vi nu antalet tillfällen och har valt att blanda både kunskap kopplad till vår bransch med ämnen som vi helt enkelt tycker är intressanta. Vi kallar våra seminarium för ON– och OFF-seminarium.

ON-seminarium

Föreläsningar och seminarier som du har direkt nytta av i ditt arbete. Målet är att du ska få ny kunskap, vilja tänka nytt och testa något annorlunda – obligatoriskt helt enkelt!

OFF-seminarium

Seminarier och föreläsningar som berikar ditt liv och förmår dig att tänka i nya dimensioner både privat och på ditt arbete. Ganska obligatoriskt med andra ord!