ON-seminarium // 16 november 2017

Så hanterar du EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR!

Nu börjar det bli riktigt bråttom! I vår, närmare bestämt den 25 maj, träder EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR i kraft. Förändringarna är stora och alla svenska företag och organisationer behöver gå igenom sina system och processer inför skiftet.

 

För att vi och du ska få bättre kunskap har vi bjudit in experten Jan Fager för att hjälpa oss att öka föreståelsen kring den nya förordningen.

 

Några saker som är speciellt viktigt att ha koll på:

 

Samtycket – måste vara betydligt mer klart och tydligt. De svepande godkännande som används idag när uppgifter samlas in duger inte imorgon.

 

Rätten att bli glömd – hur långt sträcker sig denna rätt? Återstår att se och den är viktig att känna till.

 

Undantaget för personuppgifter i löpande text försvinner – som idag finns på t ex hemsidor.

 

Dataportabilitet – rätten att kunna få sina uppgifter flyttade från en aktör till en annan.

 

Datum: 16 november 2017
Plats: Västmannagatan 15
Tid: Frukost från 8.00, seminariet börjar 8.30

 

Ta gärna med en kollega eller vän, OSA senast den 8 november!

OSA

Om Jan Fager

Jan Fager har jobbat med marknadsrätt sedan början av 1990-talet och varit verksam på Konsultbyrån för Marknadsrätt i Malmö, Konsumentverket, Sveriges Annonsörer, Sveriges Marknadsförbund och på advokatbyrå. Nu bedrivs verksamheten med fokus helt på marknadsrätten.

www.jmfager.se

Seminarier hos Edenvik

Under många år har vi bjudit in personer vi ser upp till och tycker är intressanta till seminarier. Delvis för att få lära oss om nya ämnen och delvis för att få en chans att umgås med våra vänner. Vi vill alltid lära oss nya saker och förstå mer! Därför utökar vi nu antalet tillfällen och har valt att blanda både kunskap kopplad till vår bransch med ämnen som vi helt enkelt tycker är intressanta. Vi kallar våra seminarium för ON– och OFF-seminarium.

ON-seminarium

Föreläsningar och seminarier som du har direkt nytta av i ditt arbete. Målet är att du ska få ny kunskap, vilja tänka nytt och testa något annorlunda – obligatoriskt helt enkelt!

OFF-seminarium

Seminarier och föreläsningar som berikar ditt liv och förmår dig att tänka i nya dimensioner både privat och på ditt arbete. Ganska obligatoriskt med andra ord!